| رقم المقرر | عنوان المقرر | محاضرة | عملى | تمرين | ساعات معتمدة |
| TM 101 | Theory of Tourism | 3 | _ | 2 | 3 |
| GEN 101 | Introduction to Economics | 3 | _ | 1 | 3 |
| GEN 102 | Business Administration | 3 | _ | 1 | 3 |
| GEN 109 | History and Civilization of Ancient Egypt (Elective)*** | 3 | _ | 1 | 3 |
| THM 121 | Advertising & Public relations (Elective)*** | ||||
| UEC 01 | Computer Skills and Programming Concepts (1) | 1 | 2 | _ | 2 |
| UGE 00 | * English (0) | _ | _ | 4 | _ |
| UGE 02 | * English (2) | 2 | |||
| SSL101 | Second Foreign Language (1) (spanish)** | 1 | 2 | _ | 2 |
| FSL 101 | Second Foreign Language (1) (French)** | ||||
| ISL 101 | Second Foreign Language (1) (Italian)** | ||||
| Total | 18 | ||||
| * يقوم الطالب بدراسة مستوى لغة أنجليزية واحد (0/2) باجمالى 18 ساعة معتمدة وفى حالة تحديد المستوى 1/3 يقوم بدراسة 16 ساعة فقط . | |||||
| ** يختار الطالب دراسة لغة أجنبية ثانية واحدة فرنسية أو إيطالية او اسبانية | |||||
| *** يقوم الطالب بدراسة مقرر اختياري واحد . | |||||
| رقم المقرر | عنوان المقرر | ساعات معتمدة | محاضرة | عملى | تمرين |
| HM 101 | Introduction to Hospitality Industry | 3 | 3 | ـ | 2 |
| GEN 104 | Geography of Tourism | 2 | 2 | ـ | 2 |
| GEN 107 | Basic Accounting | 3 | 2 | 2 | ـ |
| GEN 201 | ***Creative Awareness (Elective) | 3 | 3 | ـ | 1 |
| THM 162 | ***Consumer Behavior in Tourism and Hospitality (Elective) | ||||
| UEC 02 | Computer Skills and Programming Concepts (2) | 2 | 1 | 2 | – |
| UGE 01 | (1) English | 2 | ـ | 2 | 3 |
| FSL 102 | *Second Foreign Language (2) (French) | 2 | 1 | 2 | ـ |
| SSL 102 | *Second Foreign Language (2) (Spanish) | ||||
| ISL 102 | *Second Foreign Language (2) (Italian) | ||||
| Total | 17 | ||||
| * يختار الطالب لغة أجنبية ثانية واحدة بين اللغة الفرنسية و اللغة الإيطالية والاسبانية | |||||
| *** يقوم الطالب بدراسة مادة إختيارية واحدة | |||||
| عميد كليه السياحه وادارة الفنادق | |||||
| رقم المقرر | عنوان المقرر | محاضرة | عملي | تمرين | ساعات معتمدة |
| THM 201 | Introduction to Tourism and Hospitality Management | 3 | – | 2 | 3 |
| THM 221 | Tourism and Hotel Marketing | 3 | – | 2 | 3 |
| THM 241 | Tourism and Hotel Economics | 3 | – | 2 | 3 |
| THM 271 | Quality Management in Tourism and Hospitality Enterprises | 3 | _ | 2 | 3 |
| THM 362 | Customer Service in Tourism and Hospitality (Elective)*** | 3 | _ | 1 | 3 |
| GEN 201 | Creative Awareness (Elective)*** | ||||
| UGE 02 | English (2) * | _ | _ | 4 | 2 |
| UGE 04 | English (4) * | ||||
| SSL 203 | Second Foreign Language (3) (spanish)** | 1 | 2 | _ | 2 |
| FSL 203 | Second Foreign Language (3) (French)** | ||||
| ISL 203 | Second Foreign Language (3) (Italian)** | ||||
| Total | 19 | ||||
| * يقوم الطالب بدراسة مستوى لغة أنجليزية واحد | |||||
| ** يختار الطالب دراسة لغة أجنبية ثانية واحدة فرنسية أو إيطالية او اسبانية | |||||
| *** يقوم الطالب بدراسة مقرر اختياري واحد . | |||||
| رقم المقرر | عنوان المقرر | ساعات معتمدة | محاضرة | عملى | تمرين |
| THM 211 | Franchising in Tourism and Hospitality | 3 | 3 | ـ | 2 |
| THM 245 | Legal Issues in Tourism & Hospitality | 3 | 3 | ـ | 1 |
| THM 261 | Human Resources Management | 3 | 3 | ـ | 1 |
| GEN 202 | *** Principles of Statistics (Elective) | 3 | 3 | ـ | 1 |
| THM 164 | ***Tourism and Hospitality Business Ethics (Elective) | ||||
| UGE 03 | (3) English | 2 | _ | 2 | 3 |
| FSL 204 | *Second Foreign Language (4) French | 2 | 1 | 2 | ـ |
| ISL 204 | *Second Foreign Language (4) Italian | ||||
| SSL 204 | *Second Foreign Language (4) Spanish | ||||
| Total | 16 | ||||
| *يختار الطالب لغة أجنبية ثانية واحدة بين اللغة الفرنسية و اللغة الإيطالية واللغة الاسبانية | |||||
| *** يقوم الطالب بدراسة مادة إختيارية واحدة | |||||
| رقم المقرر | عنوان المقرر | محاضرة | عملي | تمرين | ساعات معتمدة |
| TM 312 | Tourism Transportation | 2 | _ | 2 | 2 |
| TM 331 | Airline Reservation System and Ticketing (1) | 2 | 2 | _ | 3 |
| TM 371 | Ecotourism | 3 | _ | 2 | 3 |
| TM 391 | Industry Internship (1) | _ | 2 | _ | 1 |
| TM 354 | * Tourism Impact and Sustainability (elective) | 3 | _ | 1 | 3 |
| TM 316 | * Tourism Destination Marketing (elective) | ||||
| ENG 5T | English Terminology (1) | 1 | 2 | _ | 2 |
| ISL 305 | ** Second Foreign Language (Terminology) (1) Italian | 1 | 2 | _ | 2 |
| FSL 305 | ** Second Foreign Language (Terminology) (1) French | ||||
| SSL 305 | ** Second Foreign Language (Terminology) (1) Spanich | ||||
| Total | 16 | ||||
| ** يختار الطالب دراسة لغة أجنبية ثانية واحدة فرنسية أو إيطالية او اسبانية | |||||
| * يقوم الطالب بدراسة مقرر اختياري واحد . | |||||
| رقم المقرر | عنوان المقرر | محاضرة | عملي | تمرين | ساعات معتمدة |
| HM 311 | Rooms Division Management | 2 | 2 | _ | 3 |
| HM 331 | Principles of Food Selection , Preparation and Evaluation | 2 | 2 | _ | 3 |
| HM 341 | Hospitality Accounting System | 2 | 2 | _ | 3 |
| HM 391 | Industry Internship (1) | 2 | _ | 1 | |
| HM 322 | * Hospitality Sales Force Management (elective) | 3 | 1 | 3 | |
| HM 337 | * Food and Beverage Control (elective) | ||||
| ENG 5T | English Terminology (1) | 1 | 2 | _ | 2 |
| ISL 305 | ** Second Foreign Language (Terminology) (1) Italian | 1 | 2 | _ | 2 |
| FSL 305 | ** Second Foreign Language (Terminology) (1) French | ||||
| SSL 305 | ** Second Foreign Language (Terminology) (1) Spanich | ||||
| Total | 17 | ||||
| ** يختار الطالب دراسة لغة أجنبية ثانية واحدة فرنسية أو إيطالية او اسبانية | |||||
| * يقوم الطالب بدراسة مقرر اختياري واحد . | |||||
| رقم المقرر | عنوان المقرر | ساعات معتمدة | محاضرة | عملى | تمرين |
| TM 332 | Airline Reservation System & Tickting (2) | 3 | 2 | 2 | ـ |
| TM 333 | Travel Agency & Front Desk Management | 3 | 2 | 2 | _ |
| THM 321 | Feasibilty Study for Tourism and Hospitality | 3 | 2 | 2 | _ |
| TM 353 | **Resort Planning and Development (Elective) | 3 | 3 | _ | 1 |
| TM 354 | **Tourism Impact and Sustainability | ||||
| TM 392 | Industry Internship (2) | 1 | _ | 2 | _ |
| ENG 5T | * English Terminology (1) | 2 | 1 | 2 | – |
| ENG 6T | * English Terminology (2) | 1 | 2 | – | |
| UGE 05 | * English (5) | _ | 2 | 3 | |
| FSL 306 | ** Second Foreign Language (Terminology) (2) French | 2 | 1 | 2 | ـ |
| SSL 306 | ** Second Foreign Language (Terminology) (2) Spanish | ||||
| ISL 306 | ** Second Foreign Language (Terminology) (2) Italian | ||||
| Total | 17 | ||||
| * يقوم الطالب بدراسة مستوى لغة انجليزية واحد | |||||
| **يختار الطالب لغة أجنبية ثانية واحدة بين اللغة الفرنسية و اللغة الإيطالية والاسبانية | |||||
| ** يقوم الطالب بدراسة مادة إختيارية واحدة | |||||
| رقم المقرر | عنوان المقرر | ساعات معتمدة | محاضرة | عملى | تمرين |
| HM 333 | Food Production Technique | 3 | 1 | 4 | ـ |
| HM 334 | Food and Beverage Management | 2 | 2 | ـ | 2 |
| HM 392 | Industry Internship (2) | 1 | ـ | 2 | ـ |
| THM 321 | Feasibility Study for Tourism and Hospitality | 3 | 2 | 2 | _ |
| HM 336 | **Current issues in food service (Elective) | 3 | 3 | _ | 1 |
| HM 338 | **Banquet Management (Elective) | ||||
| ENG 5T | English Terminology (1) | 2 | 1 | 2 | _ |
| ENG 6T | English Terminology (2) | 1 | 2 | _ | |
| UGE 05 | English(5) | _ | 2 | 3 | |
| FSL 306 | * Second Foreign Language (Terminology) French | 2 | 1 | 2 | ـ |
| SSL 306 | * Second Foreign Language (Terminology) (2) Spanish | ||||
| ISL 306 | * Second Foreign Language (Terminology) (2) Italian | ||||
| Total | 16 | ||||
| *يختار الطالب لغة أجنبية ثانية واحدة بين اللغة الفرنسية و اللغة الإيطالية والاسبانية | |||||
| ** يقوم الطالب بدراسة مادة إختيارية واحدة | |||||
| رقم المقرر | عنوان المقرر | محاضرة | عملي | تمرين | ساعات معتمدة |
| TM 415 | Strategic Tourism Management | 3 | _ | 2 | 3 |
| TM 451 | Tourism Attractions Planning and Development | 3 | _ | 2 | 3 |
| TM 471 | International Travel and Tourism | 3 | _ | 2 | 3 |
| TM 481 | Tourism project (1) | _ | 2 | _ | 1 |
| TM 493 | Industry Internship (3) | _ | 2 | _ | 1 |
| THM 421 | * E-Marketing for Tourism and Hospitality (Elective) | 6 | _ | 2 | 6 |
| HM 419 | * Entrepreneurship in Hospitality Industry (Elective) |
||||
| TM 461 | * Convention and Meeting Planning (Elective) | ||||
| ISL 407 | Second Foreign Language (Professional Writing) (Italian)** | 1 | 2 | _ | 2 |
| SSL 407 | Second Foreign Language (Professional Writing) (Spanish)** | ||||
| FSL 407 | Second Foreign Language (Professional Writing) (French)** | ||||
| Total | 19 | ||||
| ** يختار الطالب دراسة لغة أجنبية ثانية واحدة فرنسية أو إيطالية او اسبانية | |||||
| * يقوم الطالب بدراسة مقرر اختياري واحد . | |||||
| رقم المقرر | عنوان المقرر | محاضرة | عملي | تمرين | ساعات معتمدة |
| HM 412 | Hospitality Strategic Management | 3 | _ | 2 | 3 |
| HM 431 | Menu Planning and Design | 2 | 2 | _ | 3 |
| HM 451 | Hospitality Facilities Planning and Design | 2 | 2 | _ | 3 |
| HM 481 | Hospitality Project (1) | _ | 2 | _ | 1 |
| HM 493 | Industry Internship (3) | _ | 2 | _ | 1 |
| HM 432 | * Restaurant Management (Elective) | 6 | _ | 2 | 6 |
| TM 461 | * Convevtion and Meeting Planning (elective) | ||||
| HM 419 | * Entrepreneurship in Hospitality Industry (Elective) |
||||
| ISL 407 | Second Foreign Language (Professional Writing) (Italian)** | 1 | 2 | _ | 2 |
| SSL 407 | Second Foreign Language (Professional Writing) (Spanish)** | ||||
| FSL 407 | Second Foreign Language (Professional Writing) (French)** | ||||
| Total | 19 | ||||
| ** يختار الطالب دراسة لغة أجنبية ثانية واحدة فرنسية أو إيطالية او اسبانية | |||||
| * يقوم الطالب بدراسة مقرر اختياري واحد . | |||||
| رقم المقرر | عنوان المقرر | ساعات معتمدة | محاضرة | عملى | تمرين |
| TM 472 | Tourism and Globalization | 3 | 3 | _ | 2 |
| TM 411 | Events Management | 3 | 3 | – | 1 |
| TM 442 | Tourism Demand and Forecasting | 3 | 3 | _ | 2 |
| HM 419 | Entrepreneurship in Hospitality Industry (Elective) | 3 | 3 | _ | 1 |
| TM 474 | International Tourism planning and devolopment (Elective) | ||||
| UCS02 | Communication Skills | 1 | _ | 2 | _ |
| TM 482 | Tourism Project 2 | 1 | _ | 2 | _ |
| TM 494 | Industry Internship (4) | 1 | _ | 2 | _ |
| SSL 408 | ** Second Foreign Language (Technical Writing) (2)- Spanish | 2 | 1 | 2 | _ |
| FSL 408 | ** Second Foreign Language (Technical Writing) (2)- French | ||||
| ISL 408 | ** Second Foreign Language (Technical Writing)(2) – Italian | ||||
| Total | 17 | ||||
| **يختار الطالب لغة أجنبية ثانية واحدة بين اللغة الفرنسية و اللغة الإيطالية والاسبانية | |||||
| *** يقوم الطالب بدراسة مادة إختيارية واحدة | |||||
| رقم المقرر | عنوان المقرر | ساعات معتمدة | محاضرة | عملى | تمرين |
| HM 411 | Resort and Condominium Management | 3 | 3 | _ | 2 |
| HM 434 | Safe Food Sevice Management | 3 | 3 | _ | 2 |
| HM 441 | Revenue Management in Hospitality Industry | 3 | 3 | _ | 2 |
| HM 482 | Hospitality Project 2 | 1 | _ | 2 | _ |
| HM 494 | Industry Internship (4) | 1 | _ | 2 | _ |
| HM419 | *** Entrepreneurship in Hospitality Industry (Elective) | 3 | 3 | _ | 1 |
| HM 462 | ***Special studies in international HR management (Elective) | ||||
| UCS02 | Communication Skills | 1 | ـ | 2 | ـ |
| FSL 408 | ** Second Foreign Language (Technical Writing) (2) – French | 2 | 1 | 2 | _ |
| SSL 408 | ** Second Foreign Language (Technical Writing) (2) – Spanish | ||||
| ISL 408 | ** Second Foreign Language (Technical Writing) (2) – Italian | ||||
| Total | 17 | ||||
| **يختار الطالب لغة أجنبية ثانية واحدة بين اللغة الفرنسية و اللغة الإيطالية والاسبانية | |||||
| *** يقوم الطالب بدراسة مادة إختيارية واحدة | |||||
